Boek
Nederlands

Ketting van goud

Cassandra Clare (auteur), Lia Belt (vertaler)
+1
Ketting van goud
×
Ketting van goud Ketting van goud
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Ketting van goud is het eerste deel in De laatste uren-trilogie van internationale bestsellerauteur Cassandra Clare. Deze serie speelt zich af in de populaire Schaduwjagerswereld. Cordelia Carstairs is een Schaduwjager, een strijder die getraind is om te vechten tegen demonen. Als haar vader beschuldigd wordt van een verschrikkelijke misdaad, reist ze af naar Londen om de reputatieschade van haa
Extra onderwerp
Tips voor jongeren
Titel
Ketting van goud
Auteur
Cassandra Clare 1973-
Vertaler
Lia Belt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Chain of gold
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2021
582 p.
ISBN
9789024594856 (paperback)

Over Cassandra Clare

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Judith Lewis Rumelt (Teheran, 27 juli 1973), beter bekend onder haar pseudoniem Cassandra Clare, is een Amerikaans schrijfster, voornamelijk bekend door haar fantasieserie Kronieken van de Onderwereld (The Mortal Instruments) voor jongvolwassenen en haar andere series die zich afspelen in dezelfde wereld.

Biografie

Clare werd geboren in Teheran. Als kind reisde ze vaak, waaronder naar Zwitserland, Engeland en Frankrijk. Clare keerde terug naar Los Angeles in de Verenigde Staten voor de middelbare school (Windward School), waarna ze haar tijd verdeelde tussen Californië en New York, waar ze werkte voor diverse magazines zoals The Hollywood Reporter.

Clare is bevriend met de schrijfster Holly Black, en hun boeken overlappen elkaar soms. Clare noemde soms personages van Black in haar eigen verhalen en omgekeerd.

The Mortal Instruments

In 2…Lees verder op Wikipedia