Strip
Nederlands

Splif! Splaf! Plons!

Carine De Brab (scenarist), Virginie Vertonghen (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Koetjeboe krijgt met de post een opblaasbaar zwembad thuisgestuurd. Alle bewoners van het eiland willen graag in het zwembad. Tekstloos prentenboek in stripvorm met kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Splif! Splaf! Plons!
Scenarist
Carine De Brab
Illustrator
Virginie Vertonghen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Uitgever
[Antwerpen]: Dupuis, 2007
30 p. : ill.
ISBN
9789031429134

Besprekingen

Koetjeboe is een guitige koe op rollerblades die lekker rustig op een vrijwel onbewoond eiland woont. Op een dag arriveert de luchtpost: een adelaar brengt Koetjeboe haar langverwachte bestelling, een opblaasbaar zwembad. Koetjeboe is in de wolken, want nu is er eindelijk een beetje verfrissing op haar tropisch eiland. Met de al dan niet vrijwillige hulp van haar vriendje de schildpad blaast ze haar zwembad op, en laat ze het door een eenzaam regenwolkje helemaal vollopen met water. Vrolijk springt ze erin, maar algauw slaat de verveling toe. Helemaal alleen plonzen in haar zwembad, daar is al snel niks meer aan. Daarom nodigt ze een paar vriendjes uit om mee te spelen. Die trekken op hun beurt weer andere vriendjes aan, en voor ze het weet, is Koetjeboes zwembad overvol. Net wanneer er echt niemand meer bij kan, wil er zich nog een eenzaam lieveheersbeestje tussenwringen, met alle gevolgen vandien.
Koetjeboe is een schattige, humoristische stripreeks over de ondeugende str…Lees verder
Via de post krijgt Koetjeboe een opblaasbaar zwembad en iedereen wil en mag in dat zwembad, maar dat gaat natuurlijk niet goed. De stripuitgeverij Dupuis geeft nu ook strips uit voor hele kleine kinderen, de zogenoemde 'Ukje'-serie. Er zijn geen teksten en de tekeningen zijn erg simpel, kleurrijk, helder en herkenbaar. Het aantal geïllustreerde kaders wisselt per pagina: er staan maximaal zes kaders op een pagina, maar het komt ook regelmatig voor dat er een groot kader op een pagina staat. De doelgroep kan heerlijk bladeren in het boekje en allerlei dieren en dingen ontdekken zoals een koe, een olifant, een vliegtuig en een wolk, maar ook ongewone dingen zoals een ufo. Er zijn diverse manieren om dit album te (laten) lezen: het benoemen van alle dieren en dingen, vertellen wat er gebeurt, aangeven dat niet alles kan, etc. De vrolijke heldere tekeningen zullen kleine kinderen zeker aanspreken. Het ontbreken van tekst laat ruimte om dingen zelf te verzinnen, zowel voor een voorlezer al…Lees verder