Boek
Nederlands

Zandwormen van Duin

Brian Herbert (auteur), Kevin J. Anderson (auteur)
Ergens in het heelal is een min of meer menselijke beschaving aan het proberen om uitroeiing door een mechanische levensvorm te voorkomen.
Extra onderwerp
SCI, Romans
Titel
Zandwormen van Duin
Auteur
Brian Herbert Kevin J. Anderson
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Sandworms of Dune
Uitgever
Amsterdam: Mynx, 2008
479 p.
ISBN
9789022549698

Besprekingen

Twintig jaar lang hebben de lezers van de kronieken van Duin op een vervolg moeten wachten, als gevolg van het overlijden van de schrijver. Met deze uitgave wordt hun geduld beloond. Diens zoon heeft, in samenwerking met Kevin J. Anderson, een spannend en verrassend vervolg geschreven in de geest van zijn vader. Ergens in het heelal is een min of meer menselijke beschaving aan het proberen om uitroeiing door een mechanische levensvorm te voorkomen. Door de voortdurende actiewisselingen en omdat het voortborduurt op eerder werk, is het lastig om in het verhaal te raken/blijven. De ontknoping is bevredigend, maar het verdient aanbeveling om zeker (ooit) de eerdere delen gelezen te hebben. Kleine druk.

Over Brian Herbert

CC BY 2.0 - Foto van/door Matt Crampton from Sunnyvale, CA, USA

Brian Patrick Herbert (Seattle, 25 juni 1947) is een Amerikaans sciencefictionschrijver.

Hij is de zoon van Frank Herbert, vaak door hemzelf of zijn vader als "zoon één" (number one son) aangesproken. Brian heeft nog een broer Bruce en een halfzuster Penny. Samen vormen ze nu de Herbert Partnership en ze treden geregeld samen in de publiciteit, waarbij de man van Penny als een soort groupmanager werkt. Op hun website staat een aantal korte sciencefictionverhalen in PDF-uitvoering, die de grote Voorspelen en drie vervolgen op Duin min of meer aan elkaar moeten koppelen. Brian trad ook op als adviseur bij de opnames van de remake van Dune door Sci-Fi Channel in 2002 en het vervolg Children of Dune, die vrij snel op dvd verschenen en ook in Nederland verkrijgbaar zijn.

Brian publiceerde zelf ook al meerdere titels: