Boek
Nederlands
Hoewel verschillende groeperingen de macht over het heelal proberen te bemachtigen, is er een onbekende vijand die alles en iedereen dreigt te vernietigen. Vervolg op 'Duin Kapittel'.
Extra onderwerp
SCI, Romans, fantasy, Science fiction
Titel
Jagers van Duin / gebaseerd op een idee van Frank Herbert
Auteur
Brian Herbert Kevin J. Anderson
Naar het werk van
Frank Herbert
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Hunters of Dune
Uitgever
Amsterdam: Mynx, 2006
460 p.
ISBN
90-225-4668-3 9789022546680 (paperback)

Besprekingen

In 1985 verscheen het laatste deel van de wereldberoemde 'Duin'-reeks dat Frank Herbert zelf schreef. Het eindigde met de ontsnapping van Duncan Idaho en vertelde hoe een aantal medestanders naar een onbekend universum ontsnapte, op de vlucht voor Achtenswaardige Maters, die op hun beurt op de vlucht waren voor de Vijand.

Nu, meer dan twintig jaar later, vertelt Frank Herbert's zoon Brian in Jagers van Duin, samen met co-auteur Kevin Anderson, hoe het verder gaat. Zo kom je te weten hoe de Vijand nu ook achter Duncan aan lijkt te zitten en hoe deze zich probeert te verdedigen door middel van gentechnologie, waarmee hij personen uit het verleden opnieuw tot leven brengt, zoals ghola's, klonen waarin de vroegere persoon vroeg of laat tot bewustzijn zal komen. Onder die ghola's zijn de belangrijkste personages uit de oorspronkelijke Duin-boeken, waaronder ook Paul Muad'Dib, waarmee het allemaal begon.

De zes weinig boeiende preludes op de beroemde 'Duin'-reeks, waari…Lees verder
Duncan Idaho en Sheeana, de hoofdpersonen van het verhaal, zijn in een gigantisch ruimteschip uit hun gevangenschap ontsnapt. Voortdurend worden ze opgejaagd, maar steeds slagen ze erin te ontsnappen. Diverse groepen proberen aan de totale macht te komen, maar een onbekende vijand dreigt alles en iedereen te vernietigen. Om dat te voorkomen, worden helden uit het verleden via genetische manipulatie weer tot leven gewekt. Helaas lijkt dit tevergeefs, omdat aan het einde van het verhaal de onbekende vijand een grote vernietigingsaanval inzet. Dit boek is een vervolg op de succesrijke serie 'Duin'-boeken. De oorspronkelijke schrijver Frank Herbert (hoewel zijn naam nog wel op de kaft staat) wordt opgevolgd door zijn zoon Brian. Het verhaal sluit nauw aan bij de vorige delen uit de serie en is een vervolg op 'Duin Kapittel' (1986)*. De schrijfstijl is goed leesbaar, maar door de grote hoeveelheid details en namen is het lastig om de draad van het verhaal vast te houden. Voor liefhebbers v…Lees verder

Over Brian Herbert

CC BY 2.0 - Foto van/door Matt Crampton from Sunnyvale, CA, USA

Brian Patrick Herbert (Seattle, 25 juni 1947) is een Amerikaans sciencefictionschrijver.

Hij is de zoon van Frank Herbert, vaak door hemzelf of zijn vader als "zoon één" (number one son) aangesproken. Brian heeft nog een broer Bruce en een halfzuster Penny. Samen vormen ze nu de Herbert Partnership en ze treden geregeld samen in de publiciteit, waarbij de man van Penny als een soort groupmanager werkt. Op hun website staat een aantal korte sciencefictionverhalen in PDF-uitvoering, die de grote Voorspelen en drie vervolgen op Duin min of meer aan elkaar moeten koppelen. Brian trad ook op als adviseur bij de opnames van de remake van Dune door Sci-Fi Channel in 2002 en het vervolg Children of Dune, die vrij snel op dvd verschenen en ook in Nederland verkrijgbaar zijn.

Brian publiceerde zelf ook al meerdere titels: