Boek Nederlands

De kelder

Brian Freeman (auteur), Paul Heijman (vertaler)

De kelder

Brian Freeman (auteur), Paul Heijman (vertaler)
Genre:
Nadat een baby uit haar kinderkamer is verdwenen, raakt een politieagente betrokken bij de gruwelijke spelletjes van een sadistische moordenaar.
Titel
De kelder
Auteur
Brian Freeman
Vertaler
Paul Heijman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The burying place
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, [2019]
415 p.
ISBN
9789044356885 (paperback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

In Minnesota verdwijnt een baby, Callie Glenn. Jonathan Stride, net terug uit ziekteverlof, wordt bij de zaak betrokken door een ex-collega, Denise Sheridan. Ze kan deze zaak echter niet zelf onderzoeken omdat ze te nauw bij de zaak betrokken is, want Callie is het kind van haar zuster. Al snel wordt duidelijk dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn is in het gezin. Stride komt tot de bevinding dat iemand die toegang had tot het landhuis de dader moet zijn, want alle sporen van geweld of inbraak ontbreken.
De verdenking gaat uit naar de vader, de rijke topchirurg Marcus Glenn. Hij was die nacht alleen met de baby en reageert nogal koel op het gebeuren. Al vlug blijkt dat hij het ook niet zo nauw neemt met de waarheid. Dezelfde nacht rijdt pas afgestudeerde politieagente Kasey Kennedy verloren in de mist. Ze komt op een bospad terecht en is bij toeval getuige van een moord. Ze gaat de moordenaar achterna, maar hij kan jammer genoeg ontkomen.
Maggie Bei, de partner van S…Lees verder
Marcus Glenn is een bekwaam chirurg met een zeer aantrekkelijk uiterlijk, maar een kille uitstraling. Al in haar jeugd werd Valerie verliefd op hem en ze vormen al jaren een paar. Ondanks het bezit van een prachtig landhuis, gelegen aan een meer en de man die ze zich altijd heeft gewenst, vindt Valerie in haar huwelijk geen geluk. Na drie jaar wachten wordt hun dochtertje Callie geboren. Als de baby elf maanden is, wordt zij ontvoerd terwijl Marcus alleen met haar thuis is. Het lijkt erop dat hij hoofdverdachte in de zaak is. Behalve deze ontvoering is er in Minnesota een gewelddadige moordenaar actief. Hebben de zaken met elkaar te maken? De sympathieke rechercheur Jonathan Stride en zijn vrouw Serene Dial spelen zoals in eerder verschenen thrillers van de schrijver ook in deze roman de hoofdrol. Een prettig leesbaar, knap geconstrueerd en spannend verhaal. De plot blijft tot het eind toe onverwacht en verrassend. De schrijver debuteerde met 'Verdorven'* en won hiermee een aantal bel…Lees verder