Boek
Nederlands

Een schip vol Sinterklazen

Bette Westera (auteur), Barbara de Wolf (illustrator)
+1
Een schip vol Sinterklazen
×
Een schip vol Sinterklazen Een schip vol Sinterklazen
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Sinterklaas ziet er tegenop om in december, in de kou, naar Nederland te gaan. Hij bedenkt een plan om een vervanger te vinden. Maar dat voelt toch niet zo goed! Prentenboek met expressieve kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Een schip vol Sinterklazen
Auteur
Bette Westera
Illustrator
Barbara de Wolf
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Levendig Uitgever, © 2021
[28] p. : ill.
ISBN
9789083183718 (hardback)

Besprekingen

In dit moderne Sinterklaasverhaal (zonder Pieten) ziet Sinterklaas (met rollator) er in oktober tegenop naar het koude Nederland te gaan en besluit zijn verjaardag eens in Spanje te vieren. Maar wegblijven en de kinderen en Dieuwertje Blok teleurstellen dat voelt niet goed, dus start hij een sollicitatieprocedure voor een hulpsinterklaas. Het loopt storm dus bedenkt hij een toelatingstoets en uiteindelijk mogen alle 21 geslaagden mee, waaronder hond Boy. Ze krijgen baarden, mijters en tabberds aangemeten maar in plaats van ze uit te zwaaien stapt Sint toch op de boot, de gedachte aan Dieuwertje geeft de doorslag. 21 hulpsinterklazen aan dek vindt Sint uiteindelijk toch wat te gek, dus laat hij het lot bepalen wie door Dieuwertje zal worden verwelkomd. De anderen blijven ongezien benedendeks om pakjes in te pakken. Prentenboek met een grappig inventief verhaal met meerdere lagen, verrassende wendingen en taalgrapjes. De kleurrijke expressieve platen in collagetechniek zijn creatief en …Lees verder

Over Bette Westera

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Christoph Rieger

Bette Westera (Velp, 20 juni 1958) is een Nederlands kinderboekenschrijfster. Van 1991 tot en met 2003 woonde en werkte ze op het Franciscaans Milieuproject Stoutenburg.

Bette Westera debuteerde met de kinderbijbelserie Heb je wel gehoord, die ze samen met haar moeder van 1990 tot 1995 schreef. In 1999 verscheen haar eerste prentenboek, getiteld Wil je met me trouwen. Daarna volgde een groot aantal boeken voor kinderen in de basisschoolleeftijd: prentenboeken, boeken met gedichten, voorleesboeken en boeken om zelf te lezen. Bette Westera werkt samen met verschillende illustratoren, onder wie Sylvia Weve, Loes Riphagen, Philip Hopman, Thé Tjong-Khing, Sieb Posthuma, Barbara de Wolf en Harmen van Straaten.

Bekroningen

Het prentenboek Een opa om nooit te vergeten werd bekroond met een Vlag en Wimpel 2001, Golden Apple of Bratislava, Sankei Children’s Book Award en de Grand Prix for the Best Book. Het …Lees verder op Wikipedia