Bibster

Zijn jouw leerlingen helemaal vertrouwd met het reilen en zeilen van onze bib? Of komen ze voor het eerst in contact met een bibliotheek-omgeving? Met het Bibster-kennismakingsspel test je hun kennis!

Met tablet in de hand gaan de leerlingen in groepjes op ontdekkingstocht doorheen de bib. Ze wanen zich echte bloggers die zoveel mogelijk volgers proberen te vergaren. Ondertussen komen ze te weten hoe de bib werkt en wat er kan en niet kan. Zijn jouw leerlingen klaar om onderling de strijd aan te gaan en de titel van Beste Bib Blogger in de wacht te slepen?

 

Praktisch: Wil jij graag langskomen om te spelen? Neem dan contact op met de bib. Vermeld ook zeker dat je het Bibster-spel wil spelen. Laat weten met hoeveel jullie zijn en wanneer jullie kunnen langskomen. Vraag je bezoek tijdig aan zodat wij jullie komst grondig kunnen voorbereiden!

Je voorziet best 1,5u voor dit spel. Verdeel de leerlingen op voorhand in groepjes (max. 7 groepjes) en laat hen een groepsnaam bedenken, zo kunnen we sneller starten met het spel!

Het spel is geschikt voor kinderen van 12 tot 14 jaar!

Wil je liever een gewone rondleiding boeken? Meer info vind je op deze pagina.