“Piano Jazz” De keuze van David Thomaere

De bibliotheek van Vilvoorde nodigt pianist en componist David Thomaere uit voor een selectie van zijn lievelingsalbums uit de collectie van onze bibliotheek! Deze voorstelling vindt plaats in het kader van de het pianofestival PianoDays2020 (van 01/03 t.e.m. 29/03).

David Thomaere (°1988) was reeds als zesjarige gefascineerd door piano.
Toen hij negen was, klopte hij aan bij de academie voor de opleiding klassieke piano.
Nadien volgde het conservatorium van Brussel, waar hij, o.a. bij Nathalie Loriers (Brussels Jazz Orchestra), de opleiding jazzpiano volgde.
David studeerde verder in het buitenland, o.a. bij Kenny Werner (Amerikaans pianist en begeleider van Toots Thielemans!).

In 2012 won hij de prestigieuze Toots Thielemans Jazz award en in 2016 werd hij genomineerd voor de Sabam Jazz Award “Jong talent”.

David is begeleider van verschillende projecten die in kleur schakeren van wereldmuziek (Manou Gallo) over Jazz (Brussels Jazz Orchestra) tot Pop (Bent Van Looy.).

Maar als je het grote talent van deze raspianist helemaal wil proeven dan zit je goed met zijn eigen trio. Vuurwerk, energie en melodie!

afbeelding: tekening van Kris Vanderstraeten