De bib zoekt gedichten

De openbare bibliotheek van Vilvoorde herneemt de 5e editie van haar jaarlijkse gedichtententoonstelling.

Er werd gekozen voor de verwante thema’s klimaat en natuur. De thema’s mogen in brede zin geïnterpreteerd worden.

Wie zin heeft om deel te nemen, kan vóór 1 januari 2022 één ongepubliceerd gedicht mailen naar bibliotheek@vilvoorde.be. Je kan je tekst ook afgeven aan de infobalie van de bibliotheek.

Het moet gaan om een originele tekst in de Nederlandse taal of een anderstalige tekst met Nederlandse vertaling, met een lengte van maximum 1 A4. De bibliotheek behoudt het recht om een inzending te weigeren.

Alle leeftijden mogen deelnemen. De organisatie wil het schrijven en lezen van poëzie stimuleren. Klassen worden aangemoedigd om deel te nemen.

De ingezonden gedichten worden tentoongesteld in de bibliotheek van donderdag 27 januari tot en met zondag 27 februari 2022. De inzendingen worden gebundeld. Elke deelnemer ontvangt een exemplaar.